Mat och Cancer

Om projektet
Om DRF
Om RCC
Om WCRF
Lokala projekt
Material
Press
 Anmälan
Programmet
*Använd även webbplatsens huvudmeny för att navigera
(rubrik: Mat och Cancer)

Dietisternas Riksförbund har fått projektmedel från Socialstyrelsen för att under 2016 jobba med att översätta och sprida World Cancer Research Funds (WCRF) material om matvanors betydelse för cancerprevention i Sverige.

Materialet kommer bland annat att spridas genom föreläsningar för professioner inom hälso- och sjukvård, folkhälsa och politik under hösten 2016.

Projektet avslutas med konferensdagar i Malmö 23/1, Göteborg 24/1 och Stockholm 25/1 (OBS! PLATSERNA I STOCKHOLM ÄR SLUT!) med föreläsningar av bland annat Rachel Thompson från WCRF. På varje ort kommer även lokala projekt och studier presenteras.

NYHET! Anette Jansson kommer vara moderator på konferenserna!

anette-jansson– Anette är dietist och folkhälsovetare med kommunikationskunskaper och har arbetat på Livsmedelsverket i sju år. Huvudsakliga uppgifter har varit att arbeta fram de nya kostråden, utveckla Nyckelhålet samt projektlett ett projekt som syftar till att stödja hälso- och sjukvården i att prata om bra matvanor med sina patienter. Anette brinner för att försöka ge så många som möjligt chansen att äta lite nyttigare – ”Olika verktyg behövs för att förenkla de självklara nyttiga valen. WCRF´s kostråd för att förebygga cancer är utmärkta verktyg och det är väldigt bra att de nu har översatts till svenska”

Projektet Mat och Cancer görs i samarbete med RCC Syd, RCC Väst och RCC Stockholm/Gotland för respektive ort.

För mer information om World Cancer Research Fund och deras forskning, besök www.wcrf.org.

inbjudan_program-matochcancer2017bild_page_1

inbjudan_program-matochcancer2017_page_2