Inbjudan semiunarium: Alla talar om gluten

En glutenfri kost är nödvändig för personer med celiaki. Inom forskningen diskuterar man idag också begreppet glutenöverkänslighet, dvs en reaktion på gluteninnehållande livsmedel som inte beror av celiaki eller veteallergi. Det finns också en växande kunskap om att vissa personer är överkänsliga mot en grupp kolhydrater vanligt förekommande i spannmål, så kallade FODMAP:s. . Det finns dessutom idag en stark trend att välja bort livsmedel med gluten, baserat på uppfattningen att gluten är allmänt ohälsosamt.

Vid seminariet den 27 april i Lund, som i första hand vänder sig till grupper med professionellt intresse för nutritionsfrågor, sammanfattas senaste nytt från forskningen om glutenöverkänslighet och FODMAP. Komplexiteten av symptom och diagnostik av gluten belyses, liksom nutritionella konsekvenser av att utesluta gluteninnehållande livsmedel.

Anmälan: senast den 21 april 2017 till anneli.hovstadius@snf.ideon.se
Kostnad: 800:- för verksamma inom skolor, idrottsrörelser, sjukvård och universitetsforskning
Arrangör: SNF Swedish Nutrition Foundation

Mer information och anmälan!

Share

Skrivet av UlrikaEriksson

Kommentera